Center za socialno delo, Nova Gorica
Spoštovani obiskovalci/obiskovalke spletne strani, sporočamo vam, da so bili z reorganizacijo centrov za socialno delo štirje centri (Ajdovščina, Idrija, Nova Gorica in Tolmin) spojeni v nov CENTER ZA SOCIALNO DELO SEVERNA PRIMORSKA, ki je bil ustanovljen dne 1.10.2018. Zaradi sprememb reorganizacije je SPLETNA STRAN V PRENOVI. Za Vas smo še vedno dosegljivi preko spodaj navedenih kontaktov.
Zahvaljujemo se Vam za razumevanje.

 

 

UŽIVAJ DAN IN NE BODI SAM (21.8.2017 do 25.8.2017)

Predzadnji počitniški teden v Tolminu je bil vroč, zato smo dopoldneve izkoristili za hlajenje ob Soči, kjer smo se kopali, igrali v mivki…, popoldneve pa smo namenili ustvarjalnim (izdelovali smo lovilce sanj, ribiške palice, pletli zapestnice), športnim (igrali smo nogomet, skakali čez brv, se preizkusili v hoji po vrvi) in družabnim igram v senci ( dobble, črkarija). Obiskali smo kamp Gabrje in iskali skriti zaklad. S kvizom Male sive celice smo razgibali možgane in jih pripravili na zahtevnejše naloge v novem šolskem šolskem letu. Program smo sestavili tako, da je vsak od otrok dobil zase tisto, kar mu je v veselje in mu bo ostalo v spominu:

Bili smo enotnega mnenja, da se naslednje leto med počitnicami ponovno srečamo.

(zapisala Silvija Klemenčič, CSD Tolmin)

 

 

V Kobaridu smo letos drugič organizirali in izvajali program aktivnega preživljanja poletnih šolskih počitnic, namenjen otrokom starim od šest do petnajst let..

Udeležilo se ga je 16 otrok, ki so aktivno in ustvarjalno preživeli poletni teden. Vreme nam je bilo naklonjeno, zato smo večino programa izvedli na prostem, kjer so otroci uživali v športnih igrah in v izletih v naravo. Vroče poletne popoldneve smo v Domu Andreja Manfrede namenili ustvarjalnim delavnicam in družabnim igram. Pri cerkvi Sv. Antona- kostnici nad Kobaridom smo si ogledali muzej - zasebno vojaško zbirko ostalin s Soške fronte.

(zapisala Mojca Virc, CSD Tolmin)

 

 

UŽIVAJ DAN IN NE BODI SAM! 26.6.2017 do 7.7.2017)

Center za socialno delo Tolmin že več let zapored izvaja program aktivnega preživljanja poletnih šolskih počitnic na področju občine Tolmin, v občini Bovec je letos program izvedel drugo leto, medtem ko bo v Kobaridu program predstavljen drugič. Program je namenjen osnovnošolcem v starosti od šest do petnajst let in se izvaja na prostem v obliki socialnih iger, športnih aktivnosti, ustvarjalnih delavnic in krajših izletov z namenom pridobivanja spretnosti, razvijanja osebnih lastnosti in socialnih veščin.

Utrinki iz dogajanja v Tolminu:

Prvi del programa organiziranega v Tolminu je potekal od ponedeljka do petka dva tedna takoj po zaključku šole, od 26.junija 7. julija 2017, ob sodelovanju z Društvom Mala hiša. Skupno se ga je udeležilo 37 razposajenih otrok, starih v povprečju osem let. Aktivnosti smo prilagodili njihovim potrebam in zmožnostim. Potrudili smo se, da so otroci pridobili čim več raznolikih izkušenj: udeležili smo se kreativnih delavnic na Taboru Sajeta, plezali na plezalni steni, šli na daljši pohod proti Poljubinju in na Kozlov rob, se kopali in zabavali ob Soči, izdelovali zapestnice iz perlic, ustvarjali (peščeno uro), risali, se kartali, igrali košarko, vrteli kitajski krožnik, izkusili hojo po napetem traku (slackline), porisali akvarij in nanj naselili ribice narejene iz CD ploščkov ter sami izdelali huarache (mehiške sandale). (zapisala Mojca Virc, CSD Tolmin)

  

  

Utrinki iz dogajanja v Bovcu:

Letos je naš program, ki je potekal v tednu od ponedeljka, 3.7.2017 do petka, 7.7.2017, obiskovalo 19 otrok. Ker je bila skupina otrok zelo raznolika in živahna, smo poskušali naše delavnice prilagoditi tako, da je vsak našel kaj zase in poskušal čim lepše preživeti naše skupne trenutke. Tako smo se igrali igre brez meja, nogomet, gradili smo gradove iz mivke, tisti bolj ustvarjalni pa so pletli zapestnice, izdelovali ribice in druge živali, risali, vsi skupaj pa smo se veselili družabnih iger (zelo priljubljeni sta bili igri Dobble in Bum), ekipno smo tekmovali na kvizu Male sive celice, na lovu za zakladom, izdelovali pa smo tudi obeske – nekatere zase, druge pa za naše najbližje. Zadnji dan smo se podali tudi na krajši pohod do cerkvice sv. Lenarta in se pred odhodom razveselili še sladoleda.

  

IZJAVE OTROK:

 • Najraje igram nogomet in delam potoke v peskovniku. Tu mi je lepo!
 • Lepi so mi vrteči stoli, najraje se igram v peskovniku.
 • Lepo mi je, ko izumljam stvari. Všeč mi je, ker imam družbo.
 • Lepo mi je bilo na igrišču, všeč mi je, ker imam tu prijatelje.
 • Všeč mi je, ko rišemo, se igramo na igrišču in ko pletemo zapestnice. A najbolj mi je všeč, ko se družimo in igramo skupaj.
 • Najraje rišem rožice in srčke. Tu mi je lepo, ker rišemo in okrasujemo.
 • Tu mi je všeč, ker delamo različne stvari in bi rada hodila še drugo leto. Igramo se športne, tekmovalne igre. Tu mi je zelo všeč in ker smo skupaj s prijatelji.

(zapisala Silvija Klemenčič, CSD Tolmin)

 

Vabimo vas, da se nam od 21.8. do 25.8.2017 pridružite pri skupnem ustvarjanju veselih trenutkov, razigranosti in lepih spominov tako v Tolminu kot tudi v Kobaridu. Zloženko z informacijami in prijavnico najdete v priponki. 

 

Aktivna starost – sožitje generacij

Na Centra za socialno delo Tolmin veliko pozornosti namenjamo preventivnim program za starejše pa tudi medgeneracijskemu povezovanju. Na območju občine Tolmin zadnja štiri leta izvajamo preventivni program Aktivna starost – sožitje generacij, ki je namenjen izboljšanju kakovosti življenja starejših ljudi v lokalnem okolju. Za udeležence načrtujemo aktivnosti, s katerimi lahko starejši občani/občanke uresničujejo svoje možnosti za dobro telesno, socialno in duševno počutje skozi celoten tok življenja skladno s potrebami, željami, zmožnostmi ter skozi katere se jim zagotovi ustrezna zaščita, varnost in oskrba, ko potrebujejo pomoč. Z omenjenim programom smo v letu 2016 pričeli tudi na območju Občin Kobarid in Bovec.

Delavnice so potekale tekom celega leta, v mesecu juniju pa smo organizirali zaključno srečanje vseh delujočih skupin, v poletnih mesecih pa bomo oblikovali program za jesenski in zimski sklop srečanj.

Zaključno srečanje je letos potekalo na Volarjih, v okviru katerega je bil organiziran pohod z ogledom italijanske vojaške kapelice Torneranno in Kofolovega mlina. Na prireditvenem prostoru pod Lahnico pa je Matije Bolčina izvedel delavnico »Prebudi svoj glas«, kjer je šlo za preplet zvočno gibalnih vaj z elementi smejalne joge ob spremljavi kitare.

  

  

Srečanje smo zaključili s kosilom in druženjem ob kavi in zvokih harmonike. Udeleženci programa so poskrbeli še za dobro domače pecivo.

 •  
 •   URADNE URE

  Pon8.00 - 12.00 in 13.00 - 15.00 Sre 8.00 - 12.00 in 13.00 - 17.00 Pet 8.00 - 12.00

  OBRAZCI IN ZLOŽENKE
 •   POSLOVNI ČAS

  Pon8.00 - 15.00 Tor 8.00 - 15.00 Sre 8.00 - 17.00 Čet 8.00 - 15.00 Pet 8.00 - 13.00

  NOVICE
 •   KONTAKT

  Center za socialno delo Tolmin Cankarjeva 6 5220 Tolmin Tel 05 381 91 70 Fax 05 381 91 72 Email gpcsd.tolmi@gov.si

  Pogosto zastavljena vprašanja
© 2012 Center za socialno delo Tolmin., Oblikovanje Robert Doljak, Tehnična izvedba Business Solutions d.o.o..
Prijava